Vitamine B9 - Foliumzuur

Vitamine B9, ook wel foliumzuur of folaat genoemd, is een in water oplosbare (hydrofiele) vitamine uit de B-vitaminegroep. Folaat en foliumzuur zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden. Vergeleken met natuurlijke folaatverbindingen is foliumzuur het meest stabiel en wordt het vrijwel volledig opgenomen. Om deze reden wordt in de meeste voedingssupplementen synthetisch geproduceerd foliumzuur gebruikt om de grootste biologische beschikbaarheid voor de consument te garanderen.
Over vitamine B9 kunnen de volgende geverifieerde uitspraken worden gedaan:
Hier is een doorlopende tekst
Aanbevolen dagelijkse dosis:
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* in de Europese Unie is 200 microgram vitamine B9. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid volgens de DGE is gebaseerd op de behoeften van gezonde personen met een normaal gewicht. Individuele behoeften kunnen variëren, bijvoorbeeld door voeding, gebruik van stimulerende middelen, reeds bestaande medische aandoeningen of langdurig medicatiegebruik.
*aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van de Duitse Voedingsvereniging
Vorkommen in der Nahrung
Dierlijk voedsel:
- Runderlever bevat 226,00 microgram vitamine B9 / 100 g
- Camembert bevat 40,00 microgram vitamine B9 / 100 g
- Koemelk (3,5% vet) bevat 4,00 microgram vitamine B9 / 100 g
Plantenvoedsel
- Tarwekiemen bevatten 304,00 microgram vitamine B9 / 100 g
- Boerenkool bevat 187,00 microgram vitamine B9 / 100 g
- Spruitjes bevatten 182,00 microgram vitamine B9 / 100 g
- Spinazie bevat 145,00 microgram vitamine B9 / 100 g
- Veldsla bevat 145,00 microgram vitamine B9 / 100 g
- Broccoli bevat 111,00 microgram vitamine B9 / 100 g
- Havervlokken bevatten 87,00 microgram vitamine B9 / 100 g
Onze aanbeveling
Daarom is moederschap zo effectief
- 100% veganistisch en zonder ongewenste toevoegingen.
- Met waardevol foliumzuur, zink, ijzer en vitamine C.
- Getest door onafhankelijke laboratoria.