Vitamine C - Effecten, inname en voorkomen
Vitamine C, ook wel ascorbinezuur genoemd, is kleurloos en geurloos en een in water oplosbare (hydrofiele) vitamine. Vitamine C heeft een kristalvorm en een zure smaak.
Over vitamine C kunnen de volgende geverifieerde uitspraken worden gedaan:
Hier is een doorlopende tekst
Aanbevolen dagelijkse dosis:
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* in de Europese Unie is 80 milligram vitamine C. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid volgens de DGE is gebaseerd op de behoeften van gezonde personen met een normaal gewicht. Individuele behoeften kunnen variëren, bijvoorbeeld door dieet, gebruik van stimulerende middelen, reeds bestaande medische aandoeningen of langdurig medicatiegebruik.
*aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van de Duitse Vereniging voor Voeding.
Vorkommen in der Nahrung
Dierlijk voedsel:
- Bockwurst bevat 26 mg vitamine C/100 g
- Lever bevat 23 mg vitamine C /100 g
- Hamworst bevat 23 mg vitamine C /100 g
Plantenvoedsel
- Acerola bevat tussen de 700 en 4800 mg vitamine C per 100 gram
- Camu-Camu bevat 2000 mg vitamine C /100 g
- Rozenbottel bevat 1250 mg vitamine C /100 g
- Zwarte bessen bevatten 189 mg vitamine C per 100 gram
- Paprika's bevatten 139 mg vitamine C / 100 g
- Broccoli bevat 115 mg vitamine C /100 g
- Mierikswortel bevat 114 mg vitamine C /100 g
- Spruitjes bevatten 112 mg vitamine C /100 g
- Kiwi's bevatten 71 mg vitamine C per 100 gram
- Bloemkool bevat 71 mg vitamine C per 100 gram
- Aardbeien bevatten 63 mg vitamine C / 100 g
- Citroenen bevatten 53 mg vitamine C per 100 gram
- Spinazie bevat 51 mg vitamine C /100 g
- Boerenkool bevat 23 mg vitamine C /100 g
Onze aanbeveling
Daarom is Vulkanstark zo effectief
- Hoge dosering met 2000 mg vitamine C per capsule
- Hoge zuiverheid: Zuiverheid > 99,8%
- Volledig veganistisch